Jako veš v kožichu - Rejfová, Marie, 1976- (Mystery Press, 2022)
Další z řady humorných detektivních příběhů mile ztřeštěné a energické učitelky Josefíny Divíškové. Ta je známa svou svéhlavou myslí a netradičními metodami coby detektiv amatér, čímž velmi dráždí komisaře Tvrdíka. Co může být krásnějšího než Vánoce na malém městě? Brod se choulí pod sněhovou nadílkou a místní ochotnický spolek chystá novou divadelní hru. Hanlivý nápis na zdi radnice a nehoda na jevišti však spustí sled událostí, které vyústí ve smrt dvou herců. Kdo nenávidí starostku Miroslavu Dostálovou? Kdo sabotuje divadelní zkoušky? Kdo a proč se rozhodl zavraždit dva členy místního souboru? A jak se vším souvisí zchátralý dům v Prubířské ulici? Tyto otázky nedají spát učitelce Josefíně Divíškové, která se rozhodne přijít celé věci na kloub. K nevelké radosti komisaře Tvrdíka a celého policejního sboru. Nakladatelská anotace. Kráceno.