Dcéra hlbín - Riordan, Rick (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2022)
Oceán skrýva viac, než si ktokoľvek z nás dokáže predstaviť. Zistí to aj pätnásťročná Ana Dakkarová, ktorá v prvom ročníku námornej akadémie objavuje tie najúžasnejšie tajomstvá podvodného sveta. Od prázdnin ju delí už len posledná víkendová skúška. Cestou na loď sa však odohrá tragédia, ktorá úplne zmení nielen jej život. Celá akadémia skončí po výbuchu v troskách na dne mora. Ana so spolužiakmi zistí, že ich najväčším nepriateľom je konkurenčná stredná škola, ktorá s nimi vedie studenú vojnu už stopäťdesiat rokov. Dokážu kamaráti čeliť obrovskému nebezpečenstvu, alebo sa z nich stane krmivo pre žraloky? Najpredávanejší autor New York Times Rick Riordan vzdáva hold Julovi Vernovi vo svojom vzrušujúcom modernom spracovaní diela Dvadsaťtisíc míľ pod morom.