Hladoví - Pohnerová, Eliška, 1998- (Pointa, 2022)
Postapokalyptická sci-fi vypráví příběh dívky žijící v divočině ze skla a oceli, plný akce a života na pokraji smrti. Když matička Země nedovede uživit hladové krky, nezbývá než se bít o život. Panika vypukla, když jí bylo deset. Tehdy se přelidnění zvrhlo v katastrofu, hladovění a krvavý boj o jídlo. Z lidí se stala zvířata bez soucitu, jen se sobeckým pudem sebezáchovy. Život se omezil na sháňku po jídle a rvačky. Celie není jiná. Dožila se dospělosti jen proto, že se naučila zápasit a lhát o svém ženství. Ve světě tělesné síly jsou ženy jen ohroženou výjimkou, téměř vymřelým fenoménem odsouzeným k zániku. Ale co když se přeci jen najdou muži ochotní je chránit? A co když jejich láska dokáže porazit anarchii? Nakladatelská anotace.