Pohlaď koně po duši - Hudáčková Barochová, Věra (Fragment, 2022)
Příběh dívky, které se dosavadní svět obrátil naruby, rodiče se rozvedli, ztratila kamarádky a nemůže se věnovat svému nejmilejšímu koníčku - koním. Po rozvodu rodičů se Bára s matkou přestěhuje na venkov a přijde tak o možnost navštěvovat milovaný jezdecký oddíl. Na místním statku sice chovají koně, ti jsou však staří, a mladí koně, kteří tu žijí, mají s lidmi špatné zkušenosti. Kateřina, jež útulek vede, se jim snaží prožité trápení vynahradit a nechává jim svobodu včetně toho, že je nesedlá. Bára je zprvu zklamaná, ale pak zahlédne na pastvině grošáka, stejně osamělého, jako je ona sama. Nakladatelská anotace.