Vespertina : - Rogerson, Margaret (Fragment, 2022)
Fantasy román pro mládež o dívce, která se chystá stát členkou řádu, pomáhajícího duším dostat se na onen svět. Atmosférická fantasy od autorky bestselleru Kouzla rodu Thornů. Artemisie se chce stát Šedou sestrou, členkou řádu starajícího se o klidný přechod duší na onen svět. S mrtvými tráví čas raději než se živými, kteří si při pohledu na ni šeptají o jejích zjizvených rukách a podivné minulosti. Když Artemisiin klášter přepadnou vojáci, rozhodne se přivolat na pomoc nebezpečný přízrak - ten ji však může kdykoli posednout. Dokáže dívka odolat jeho vlivu a zastavit prastaré zlo, které se právě probudilo? Nakladatelská anotace.