Jdi! (Kniha IV.) - Husák, Otakar (Epocha, 2022)
Ve čtvrtém a závěrečném díle pamětí Otakar Husák popisuje druhou část svého působení na pozici ministra národní obraný. Blíže představuje spolupráci s francouzskou vojenskou misí, zejména se ale věnuje své politické práci v úřadu a věčnému boji za rozvoj kvalitní armády mladého státu, který probíhal například v branných výborech. Rozsáhlá část je věnována „sedmé velmoci“ – tisku a jeho článcích o vojsku i autorovi samotném. Následně přibližuje svůj konec v politice a armádě a vzpomínky uzavírá krátkým popisem svého života ve dvacátých letech 20. století. I proto je tento díl doplněn autorovým životopisem, který zachycuje jeho následné, opět často velice dramatické osudy, včetně období věznění v německých koncentračních táborech za druhé světové války. Vše doplňuje velké množství dobových fotografií a dokumentů.