Sama v Tokiu - Machytková, Marie (CPress, 2022)
Autobiografický příběh novinářky, která si beznadějně zamilovala Japonsko se vším, co k němu patří. Reportérka Marie Machytková se před mnoha lety zcela nečekaně zamilovala do Japonska a tahle láska převrátila celý její život vzhůru nohama. Kam až může člověka zavést jedno nenápadné rozhodnutí naučit se kaligrafii? Proč má Japonsko sílu vás zničit i zachránit zároveň? A jaké to je, být úplně sama ve světě, kde je intimním gestem i podání ruky? Vydejte se na životní cestu za poznáním odlišné kultury i vlastního já. Nakladatelská anotace. Kráceno.