Chapadla ohně - Březinová, Ivona, 1964- (Go! - Gang odvážných, 2022)
Další kniha z volné série příběhů dětí, které jsou nuceny bojovat o přežití. Tentokrát bude parta dětí čelit rozsáhlému požáru. Gang odvážných čeká prázdninové dobrodružství na ostrově Tenerife. Čtrnáctiletá Mariana má první noc zlý sen, a ohrožující pocit ji neopouští ani po probuzení. Proč má takový strach z ohně? Po plavbě lodí se parta vydá na pirátskou stezku. Už se zdá, že zvládne všechny nástrahy, když v dálce spatří dým. Nakladatelská anotace. Kráceno.