Pokoj č. 9 : autentická zpověď matky o nemoci anti-NMDA encefalitidě své dcery - Strnadová-Leboutte, Kateřina (Pointa, 2022)
Autobiografický příběh jedné česko-belgické rodiny, do jejíhož života vstoupí závažná nemoc dospívající dcery. Román, který napsal sám život. Tak by se dal označit příběh autorky a její rodiny. Žije si krásně a spokojeně do doby, než jejich 16letá dcera Karolína onemocní autoimunitní encefalitidou NMDA. Postupně přestává mluvit, ztrácí paměť a svou osobnost. Začíná skoro osmileté peklo, které všechny poznamená. Jak to nakonec dopadne? Uzdraví se Karolína? A co její matka Kateřina? Nakladatelská anotace. Kráceno.