Kód růže - Quinn, Kate, 1982- (MOBA, 2022)
Román se špionážní zápletkou, který se odehrává v Británii během druhé světové války a krátce po ní, je založen na historických faktech o zámku Bletchley Park, kde bylo speciální kryptografické pracoviště. V zámečku Bletchley Park v roce 1940 pracují tři dívky, které znají vojenské tajemství tohoto britského kryptografického pracoviště. Bohatá a krásná Osla, Mab z chudé londýnské čtvrti a Beth. Vznikne mezi nimi přátelství, ale po jedné roztržce skončí a dívky se po válce rozejdou. V roce 1947 se chystá svatba královny Alžběty s princem Filipem. V té době Osla dostane podivný zašifrovaný dopis, který poslala Beth. Ta pobývá v psychiatrickém ústavu pro údajné zhroucení. Pravda je ale taková, že v ústavu je proto, že zná tajemství zrádce, který působil v Bletchley Parku. Jsou jediné dvě osoby, kterým Beth může věřit a které jí mohou pomoci na svobodu a dopadnout zrádce - Osla a Mab.