Malý a velký Mefisto : česká detektivka (XYZ, 2022)
Detektivní novela, kterou bychom mohli s čistým svědomím označit jako "Agatha Christie po česku", jen s typickým humorem Fan Vavřincové - i když ta se od autorství distancovala. Stará dobrá česká detektivka. Pár lidí v uzavřeném prostoru, jeden mrtvý, kdo je vrah? Věřte, že pátrání po pachateli v klasické české detektivce vás bude bavit a jeho odhalení vás přinejmenším hodně zaskočí... Novela, kterou před osmdesáti lety při jediném jejím vydání podepsala Fan Vavřincová, aby pak o jejím skutečném autorovi až do své smrti jen a jen mlžila, vás bude napínat, dokud nebudete znát odpovědi na všechny své otázky. Nakladatelská anotace.