Legie. - Sněgoňová, Kristýna, 1986- (Fantastická Epocha, 2022)
Pokračování temné akční space opery od dvojice úspěšných českých autorů tohoto žánru. Poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka... Nejmladší členka posádky vesmírné lodi Kraksna zmizela, a zatímco kapitán Moravec a poručík Vojcechovsky vyrazili na své mise, pátrání po ní zůstalo na techniku Vodičkovi a italském pěvci Giuseppem. Vyzvednout ji na planetě obřích žížal ale není žádná procházka růžovým separátem a oba musí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Aby mohli Amandu zachránit, musí přežít v manéži vesmírného cirkusu, vyhnout se Loydovi toužícímu po pomstě za ztrátu varlete, totiž antihmoty, a setkat se s Pánem hor, legendárním vůdcem odboje proti enlilskému impériu, který bude potřebovat jejich pomoc. To vše za klení břitkou ostravštinou a procítěného přednesu árií z Dona Giovanniho. Nakladatelská anotace. Kráceno.