Laskavosti - Černá, Eva, 1958- (Pointa, 2022)
Druhá sbírka současné básnířky a autorky písňových textů je inspirována laskavým a láskyplným přístupem ke světu, jenž činí život v mnoha ohledech lepším a chápavějším jak v mezilidských, tak i citových vztazích. Básně vznikaly v průběhu delšího časového období. Ale možná právě teď uzrál čas k tomu, aby kniha básní vyšla. Možná právě teď víc než dříve je dobře si připomenout význam slova laskavost. A moc si přát, aby tu s námi a v nás byla. Verše jsou chvíli monologem a chvíli dialogem, na pomezí reality a snu. Kniha je určena všem, kterým není jedno, jak žijeme, jak se chováme k sobě navzájem, jak dokážeme být lidsky vnímaví. Laskavosti jsou drobné střípky radosti, ze kterých se skládá mozaika života. Nakladatelská anotace.