Díky, Londýne! - Hloušková, Jitka, 1965- (Pointa, 2022)
Román o vztazích i znovuobjevování sama sebe. Příběh zralé ženy, která si přiveze energii pro životní restart z města, kam poprvé zavítala před čtvrtstoletím. Tereza je vyčerpaná rutinou angličtinářky na průmyslovce, touží po nových impulzech. Na léto odjede do Londýna, který poznala už jako studentka v osmdesátých letech. Čekají ji nejen známá místa, ale také nová pracovní zkušenost. Neplánované romantické dobrodružství ji navíc postaví před rozhodnutí, zda se vrátit k původnímu životu, nebo se odhodlat k novému začátku. Jakou změnu se nakonec díky nově nabyté energii odváží uskutečnit? Nakladatelská anotace.