Foukneš do pěny - Třeštíková, Radka, 1981- (Voxi, 2020)
Hlavní hrdinka psychologicky laděné road movie se vydává na útěk před svými vzpomínkami a bolestí, pryč od své minulosti, v elektromobilu svého manžela, přes Evropu až k oceánu. Sedmačtyřicetiletá Vladěna jede napříč Evropou, až do Portugalska k oceánu. Chce utéct bolestným vzpomínkám i přítomnosti a najít si svou cestu. Má za sebou tragické dětství s matkou alkoholičkou, otec, kterého velmi milovala, od nich odešel za jinou ženou, sama má problematický vztah k dceři Robin a právě odešla od manžela, kterého podezírá z nevěry. A tak jede stále dál v manželově elektromobilu, potkává se s lidmi, přemýšlí a vzpomíná, až na sám konec světa, dál už to nejde.