Zmizelá Šumava - Kintzl, Emil, 1934-2022 (Voxi, 2020)
Audiokniha odhaluje příběhy dnes již zaniklých osad na Šumavě včetně osudů zdejších obyvatel. Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly "velké" dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl, pro nějž je Šumava celoživotní láskou, a Jan Fischer, režisér stejnojmenných dokumentů internetové televize Stream.cz, poutavě a jadrně líčí svérázný život horalů a připomínají bohatou průmyslovou a kulturní historii tohoto regionu. Nakladatelská anotace.