Malé (velké) války dvacátého století a dál-- - Junek, Václav, 1950- (Petrklíč, 2012)
Autor se ve své práci pokuší zmapovat konflikty, které zůstávají ve stínu obou světových válek, přesto však vtiskly svou tvář minulému století. Kniha tak představuje např. povstání boxerů v Číně, búrskou válku, konflikty mezi nástupnickými státy rakousko-uherské monarchie, italsko-etiopskou válku, anšlus Rakouska, obsazení Československa v letech 1938-1939 a nevyhýbá se ani imperiálním konfliktům Sovětského svazu. Mapy, fotografie.