Než pomine tvůj hněv - Larsson, Åsa, 1966- (Detektivní román (Host), 2012)
Mladičký pár v zimě vyseká díru do zamrzlého jezera a potopí se k vraku letadla, kdosi jim však zatarasí cestu ven a oba zahynou. Prokurátorka Rebecka a policistka Anna-Maria musí pátrat po příčině bláznivého nápadu chlapce a dívky i po jejich vrahovi či vrazích. Případ se zaplétá a nitky se sbíhají do minulosti, k událostem v době 2. světové války. Autorka spojuje svět mrtvých a živých v napínavém psychologickém příběhu o zradě, vině, lásce a nenávisti.