Josef II. : podivuhodné cesty habsburského císaře - Czernin, Monika, 1965- (MOBA, 2022)
Průběh cest císaře Josefa II. po území habsburské monarchie a různých částech Evropy, které podnikl v období let 1764-1787. Práce sleduje putování tohoto vladaře v širším kontextu evropských dějin osmnáctého století.