Ohnivá jeseň - Neužil, František, 1907-1995 (MOBA, 2022)
Románový životopis královny Kuntuhy, manželky Přemysla Otakara II. Kunhuta, druhá manželka Přemysla Otakara II., krále železného a zlatého, byla ženou ctižádostivou, panovačnou a vášnivou. V českých dějinách zanechala nesmazatelnou stopu, mimo jiné i svým vztahem s druhým hlavním hrdinou tohoto klasického románu Závišem z Falkenštejna, udatným rytířem, intrikánem i schopným státníkem, který se dokonce krátce před Kunhutinou smrtí stal jejím manželem. Kniha pojednává o jejich osudech v neklidné době po smrti krále Přemysla, kdy se Rudolf Habsburský, Braniboři v Čechách i královský levoboček Mikuláš snaží uplatňovat své mocenské nároky. Nakladatelská anotace.