Planeta hmyzu : o zvláštní, užitečné a fascinující havěti, bez které nemůžeme žít - Sverdrup-Thygeson, Anne, 1966- (Kazda, 2021)
Kniha se zabývá světem hmyzu ve vztahu k planetě, různým druhům ekosystémů či lidem. Ukazuje jeho rozmanitost, krásu i bizarnost. Nechybí zajímavosti a popis schopností hmyzu či kapitoly o hmyzí potravě, hmyzích výrobcích či budoucnosti hmyzu.