Tajemství sanatoria - Lunding-Sørensen, Anne-Sophie, 1969- (Host, 2022)
Historický román s detektivní zápletkou odehrávající se ve 30. letech 20. století. Hlavní hrdinka, mladá lékařka, přijíždí coby vyznavačka psychoanalýzy do dánského sanatoria, kde záhadně umírají pacientky. Píše se rok 1928. Do nervového sanatoria na dánském venkově přijíždí z Vídně doktorka Hannah Neumannová. Jejím úkolem je zastavit opakující se sebevraždy, s nimiž si tým rigidního ředitele neví rady. Hannah studovala u samotného Freuda a ve staromódně fungujícím sanatoriu začne praktikovat psychoanalýzu. Společně s ambiciózní zdravotní sestrou Dagmar se pouští do takřka detektivní práce a záhy zjistí, že ke všem úmrtím došlo za úplňku. Celou dobu však musí čelit skepsi, kterou její práce vyvolává mezi kolegy, a hledá útěchu v rodícím se milostném vztahu, jenž se jí nakonec stane přítěží. Nakladatelská anotace. Kráceno.