Novacén : nadcházející věk hyperinteligence - Lovelock, James, 1919-2022 (Klimax, 2022)
Autor přichází v knize s teorií a úvahami o novém věku - novacénu, éře definované umělou inteligencí a superpočítači, a to v kontextu jeho dřívější hypotézy o živé organické planetě Zemi (Gaie), která má i tyto technologické vymoženosti regulovat.