Plameňák : jedna noc, hotelový pokoj, tři lidské osudy... - Bajnarová, Alexandra (Rosier, 2022)
Jedna noc, hotelový pokoj a tři lidské osudy v románu mladé české autorky. Setkat se s člověkem a udělat si na něj názor umíme všichni, ale kdo se odváží dostat opravdu pod povrch? Jakub, Klára a Jonáš mají příležitost to alespoň zkusit. Potkávají se jedné noci možná náhodou, nebo možná právě proto, aby vyprávěli své příběhy a vyložili karty na stůl. Odhalit své nitro někomu cizímu je totiž snadnější než být upřímný sám k sobě. Jakub bloudí mezi vztahy, aby našel cestu k tomu nejdůležitějšímu, ke své dceři. Klára hledá pevný bod, aby ustála překvapivé dění kolem sebe. A Jonáš? Tomu osud rozdal snad nejhorší možné karty. Hraje ale s odhodláním a vírou, že je brzy promění v esa, a hra se tak konečně obrátí v jeho prospěch. Život ale občas bývá těžký soupeř... Nakladatelská anotace.