Osudná domýšlivost : omyly socialismu - Hayek, Friedrich A. von, 1899-1992 (Liberální institut, 2022)
Nositel Nobelovy ceny za ekonomii a prorok liberalismu sepsal v roce 1988 jedno ze svých zásadních děl. V něm uvádí hlavní argumenty pro ekonomickou svobodu a volný trh a předkládá svůj manifest o chybách socialismu. Hayek tvrdí, že socialismus se od svých počátků mýlil ve faktických, a dokonce i logických základech. Opakovaná selhání v mnoha různých praktických aplikacích socialistických myšlenek, kterých bylo 20. století svědkem, byla přímým důsledkem těchto chyb. Nakladatelská anotace. Kráceno.