Římská čest - Scarrow, Simon, 1962- (BB/art, 2022)
Patnáct let po římské invazi do Británie se centurion Macro vrací na místo činu. Z legie odešel a jeho cílem je teď pomoct matce s vedením hostince v Londiniu a starat se o půdu v nedalekém Camulodunu, kterou mu jako veteránovi přidělili. Jenže než se pustí Macro do práce, musí se vypořádat s nebezpečím, jež v Británii na římské vojáky čeká za každým rohem. Na nepřízeň počasí a barbarské způsoby lidí je připravený, horší to bude s bandou vedenou bývalým legionářem, která Londiniu vládne, požaduje výpalné a terorizuje ty, kdo odmítají zaplatit. Římský správce se tváří nevšímavě. Macro musí jednat. Potřebuje pomoc toho nejlepšího vojáka, kterého zná: prefekta Catona. Ulice se barví doruda krví a poté, co Cato do Londinia dorazí, musí oba druzi ve zbrani čelit nepříteli stejně bezohlednému a lstivému, jako je kterýkoli barbarský kmen. Mají ve svých rukou čest Říma... Římská čest je dvacátým svazkem autorova románového cyklu Eagles of Empire (Orli říše). Nakladatelská anotace.