Poslední slza. - Chmelář, Jan, 2001- (Pointa, 2022)
Fantasy román z jiného světa, do něhož se podivnou shodou náhod dostane skupinka teenagerů. Dobrodružný příběh plný boje, magie i lásky. Nic netušícím obyvatelům Země hrozí nebezpečí mnohem větší, než by si kdo dokázal představit. Nepřítel z jiného světa. Čaroděj, kterého ovládla černá magie a jehož síla je obrovská. Při vyslovení jeho jména se třesou i ti nejodvážnější válečníci. Do jeho sbírky chybí už jen poslední složka - lidská slza, která může poslat do záhuby, ale i zachránit obyvatele obou světů - Země i Altarsie. Jak dopadne dobrodružství čtyř mladých přátel, kteří důsledkem podivné náhody mají možnost změnit osudy všech? Nakladatelská anotace.