Poslední deník Hendrika Groena : 90 let : vesele do cílové rovinky - Groen, Hendrik (XYZ, 2022)
Humoristický román psaný formou deníků. Hendrik Groen, důchodce žijící v domově důchodců, statečně bojuje se stářím. Nyní se musí smířit s těžkou diagnózou. Stále se ale nevzdává... Hendrik Groen je starý muž, žijící v domově důchodců v Bergenu aan Zee. Postupem času se musí smířit s nelehkou skutečností - trpí Alzheimerovou chorobou. Ale Hendrik Groen je bojovník a rozhodne se čelit svému těžkému údělu se statečností a humorem, jak se na zakladatele klubu Staří-ale-ne-mrtví sluší a patří. Napřed sám a později s pomocí své věrné kamarádky Leonie začne psát deník, který mu slouží nejen jako návod k životu, ale pomáhá mu vyrovnat se s postupující chorobou a časem zároveň se složitou životní situací, která v době koronaviru dopadá na každého z nás a nejvíce pak na ty, kteří žijí opuštěni v domovech seniorů - izolace a ztráta kontaktu se svými blízkými. Hendrikovy zápisky jsou plné laskavého humoru, kdy s nadhledem hodnotí svůj každodenní život v domově, ale zároveň nás dojímá jeho statečné odhodlání a boj se zákeřnou nemocí. Nakladatelská anotace.