Z Madridu do oblak - Vachtová, Alena, 1965- (Motto, 2022)
Román pro ženy o dvou lidech z různých konců světa, jejichž osudy spojí hudba. Magdalena se v 60. letech minulého století narodila v Československu, Gabriel na druhé straně zeměkoule v Argentině. Zatímco on v době diktátorského režimu hledal útěchu ve hře na klavír, ona za socialismu snila o světě bez překážek a nesmyslných omezení. Jejich cesty se v současnosti protnou ve španělském Madridu, kam dorazí v době, kdy už za sebou oba mají několik vztahů a touží po bezstarostném románku. Zdánlivě dokonalý víkend ale nedopadne podle Magdaleniných představ a Gabriel si k ní musí opět najít cestu. Když se jeden druhému opět vzdálí, sblížit je může jedině hudba. Nakladatelská anotace.