Zlatý střevíc a další záhady pro Violetu Strangeovou - Green, Anna Katharine (Splendidum družstvo, 2022)
Annu Katharine Greenovou (1846 - 1935) - "matku detektivních románů", která byla inspirací pro slavnou Agathu Christie nemusíme představovat. Po úspěšném Leavenworthském případu vydáváme další její knihu ... Mladá, bohatá dáma z New Yorku, Violet Strangeová, vyšetřuje různé případy... 1. ZLATÝ STŘEVÍC – dcera významného obchodníka je obviněna z rozsáhlých krádeží... 2. KDE ZMIZELA DRUHÁ KULKA? - umírá George Hammond, je to sebevražda nebo vražda?... 3. NEHMATATELNÁ STOPA - když je zavražděna paní Doolittleová, zdá se, že k vrahovi nevede žádná stopa... 4. PŘÍZRAK Z JESKYNĚ - Roger Upjohn, vdovec, rok po smrti své ženy potřebuje znát pravdu ohledně svého podezření... 5. ZTRACENÁ ZÁVĚŤ - paní Quintardová, sestra zemřelého C. Dudleyho Brookse, přišla o jeho poslední závěť, která změnila hlavního dědice ve prospěch její rodiny... 6. DŮM S HODINAMI - Arabella Postlethwaiteová z Gloom Cottage chce sepsat závěť a pozve k sobě domů právníka, kterého však zajímá osud nevlastní dcery... 7. SLEPÝ DOKTOR A JEHO ŽENA - od nevyřešené vraždy pana Hasbroucka uplynulo několik let, pak dochází k přiznání, ale je to pravda? (Slzy neudržíte na krajíčku při rozuzlení příběhu.)... 8. CHYBÍ: TŘINÁCTÁ STRÁNKA - Pan Cornell se domnívá, že je v sázce jeho čest, když se z dokumentu ztratí nejdůležitější stránka. Jaká tajemství však budou odhalena... 9. VIOLETINO VLASTNÍ TAJEMSTVÍ - Violet v předvečer svatby odhalí rodinné tajemství svému budoucímu manželovi.