Krev dvojčat. - Lambertus, Hendrik, 1979- (Fobos, 2022)
Druhá kniha fantasy trilogie Krev dvojčat. Čtenář se opět ponoří do rozmanitých světů a setká se známými postavami: trpasličími dvojčaty Galdrou a Gorinem a dvojčaty elfími - Elyami a Elyamurem. I když se národy Trpaslíků a Elfů nemají příliš v lásce, vydávají se oba páry dvojčat společně na cestu, aby se pokusily vymanit svět z područí Řetězového knížete. V prvním díle sice utrpěli porážku, avšak myšlenka, že by se vzdali, nepřichází v úvahu. Musí putovat ke čtyřem pramenům elementů, aby získali jejich čistou esenci. Nejenže na ně na cestách číhají všelijaká nebezpečí, musejí obstát i v těžké zkoušce, aby esenci získali. Z ní pak mají ukovat mocnou zbraň, která je schopna Řetězového knížete porazit. Tlačí je však čas, neboť i jejich protivník vyslal k pramenům svá dvojčata, skřety Rezkaie a Rekut. Závod s časem začíná. Nakladatelská anotace. Kráceno.