Spát v moři hvězd. - Paolini, Christopher, 1983- (Voxi, 2022)
Závěr příběhu Kiry Navárezové, která po objevení mimozemské formy života změnila osud svůj i celého lidstva. Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří - jak organismus pojmenovala - ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj s medúzáky a strašlivými nočními můrami, představuje poslední naději pouto, které mezi Kirou a Měkkým ostřím vznikne. Pouto, které může pro lidstvo znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. Nakladatelská anotace.