Kapitalismus, socialismus a demokracie - Schumpeter, Joseph Alois, 1883-1950 (Klasikové společenských věd (Centrum pro studium demokracie a kultury), 2004)
Významný ekonom konfrontuje podstatu a základní principy fungování kapitalistické a socialistické společnosti.