Mokré suché listí - Bono, Isabel, 1964- (Verše (Vyšehrad), 2022)
Sbírka nevšední, až prozaicky střídmé poezie, v níž se výrazná španělská básnířka pokusila zpracovat každodenní dojmy a prožitky. Básnická sbírka španělské autorky Isabel Bono se vyznačuje lehkostí a jemností použitých jazykových i stylistických prostředků. Mikrobásně v této sbírce jsou lyricky zachycené vzpomínky, obrazy a pocity, které si původně psala jako jakýsi deník, krátký záznam z každého prožitého dne. Obrazy běžných dnů, autorčiny lehce načrtnuté niterné prožitky, strachy, radosti a vzpomínky by však mohly být kohokoliv z nás. Nakladatelská anotace. Kráceno.