Pro dítě to nejlepší - Holm, Line, 1975- (Host, 2022)
Úvodní román krimisérie dvojice dánských autorek o policejní historičce Marii Justové. Padesát let starý případ a vražda vysokého funkcionáře spolu na první pohled nesouvisejí. Na ten druhý už ano. Maria Justová pracuje jako historička pro Policejní muzeum v Kodani. Právě když dokončuje přípravu výstavy o nevyřešených vraždách za posledních sto let, někdo brutálním způsobem zabije generálního tajemníka Červeného kříže. Vyšetřovatelé Mikael Dirk a Frederik Dahlin nemají k dispozici mnoho stop, případ však rozpoutá mediální bouři a začnou se o něj zajímat i politické špičky. Vedení požaduje výsledky a vyšetřovatelům kromě nedostatku vodítek komplikuje práci i to, že jsou každý z úplně jiného těsta. Když Maria náhodou objeví spojitost mezi smrtí generálního tajemníka a dvaapadesát let starým nevyřešeným případem dvojité vraždy na kodaňském předměstí, zaplete se do vyšetřování v nejvyšších kruzích, které vede až k jedné z nejhanebnějších kapitol dánských dějin. Především se však netušeně dostane i do hledáčku vraha. Nakladatelská anotace.