Zvuk - Patterson, James, 1947- (Domino, 2022)
Thriller s detektivními a hororovými prvky líčí naprosto nečekanou a šokující situaci, ve které hraje roli "smrtící zvuk". Před hrůzou si marně zacpáváš uši. U hory Mount Hood v Oregonu funguje komunita survivalistů, kteří se straní civilizace. Když oblast zasáhne podivná akustická anomálie, uniknou jí jen dvě dívky. Do zkoumání záhady se pouští tým vědců naverbovaných tajnými armádními složkami. A zatímco doktorka Martha Chanová k záležitosti přistupuje s otevřenou myslí, někteří kolegové její pohled na věc nesdílejí. Na rozpory ovšem není čas - jev se šíří a mohl by lidstvo dovést až k apokalyptickému konci. Nakladatelská anotace.