Prázdnota. - Hamilton, Peter F., 1960- (Planeta9, 2022)
Závěr sci-fi románu, ve kterém vesmírné lodě Živoucího snu míří definitivně do nitra Prázdnoty. Poutníci očekávají, že zde naleznou pravý ráj. Druhý Snící zatím uniká nejen agentům Živoucího snu, ale daří se mu i vysmeknout se z nástrah kladených Paulou Myo, a pastí, které na něj líčí psychopatický zabiják s přezdívkou Kočka. Prázdnota se rozpíná děsivou rychlostí, hladově polyká energii planet, hvězd i celých galaxií. Čas se krátí, a jen málokdo si uvědomuje, jak málo ho lidstvu zbývá. Inigo sní svůj poslední sen, nebezpečnější než všechny předcházející. Je možné zastavit Pouť? Odhalit, co se probudilo v Prázdnotě? Ve Společenství nekončí bratrovražedná válka o ovládnutí lidstva. Hlava jedné ze znepřátelených frakcí také touží dosáhnout Prázdnoty. Nehledá tam však ráj, ale absolutní moc. Nakladatelská anotace. Kráceno.