Hudba ohně : radikální černá hudba od jazzu po hip hop a dále - Veselý, Karel, 1976- (Paseka, 2022)
Druhé rozšířené vydání Hudby ohně vypráví příběh černošské hudby od raného jazzu v New Orleans až po Kanye Westa. Ucelené, kontextuální a čtivé vyprávění je rozděleno do sedmi kapitol. Karel Veselý chápe pop jako platofrmu pro společenské skupiny, kterým obyčejně nikdo nenaslouchá. Jeho bohatý průvodce afroamerickou hudbou a kulturou poukazuje právě na tyto aspekty. Afroamerická komunita, jejíž historie se začala psát v podpalubí otrokářských lodí, byla komunita bez práv a bez moci. Dlouhá a stále trvající cesta za svobodou, respektem a autonomií se budovala skrze kulturu a hudbu. Mnohovrstevnaté objevování afroamerické hudby od jazzu až po trap vyšlo v druhém, rozšířeném vydání. Veselý ho doplnil kapitolami o ženách v rapu či o globální politické a společenské angažovanosti hudebníků a hudebnic (Black Lives Matter apod.). Publikace obsahuje resjtřík, bibliografii a doporučení k poslechu.