Budoucnost jiné časové linie - Newitz, Annalee, 1969- (Host, 2021)
Feministicky laděná sci-fi o ženských bojovnicích cestujících časem. 1992: Sedmnáctiletá Beth má zálibu v geologii a feministickém punku, problémy s rodiči a jedno velké tajemství: nedávno s kamarádkami zabránily brutálnímu znásilnění a útočníkovu mrtvolu v tichosti odklidily. Tuhle zkušenost by si raději už nikdy nezopakovala, jenže zjištění, že je možné vzít spravedlnost do vlastních rukou a s nepotrestanými násilníky se vypořádat, se ukáže jako příliš opojné... 2022: Tess zasvětila život cestování časem a snaze vytvořit bezpečnější budoucnost. Navštěvuje klíčové historické okamžiky a bojuje za změnu, jenže přepsat celou časovou linii není vůbec jednoduché. A když konečně zjistí, jak by mohla všechno zvrátit, zkříží jí cestu skupina znepřátelených cestovatelů. Osudy obou hrdinek se prolínají a napříč časovou linií zuří střet, jehož výsledkem může být zánik Strojů, bez kterých cestování časem nepřichází v úvahu. Nakladatelská anotace. Kráceno.