V plamenech : přežil jsem útoky 11. září 2001 - Tarshis, Lauren, 1963- (Dobrodružné příběhy pro děti, 2022)
Napínavý příběh chlapce Lucase přibližuje dramatické okamžiky z teroristického útoku v New Yorku 11. září 2001. Strýčka má Lucas ještě raději než fotbal - však ho Benny také k fotbalu přivedl. Když Lucase zaskočí zpráva, že musí s fotbalem ze zdravotních důvodů skončit, okamžitě jej napadne, že si o tom musí promluvit s Bennym. Místo školy se tedy tajně vydává za strýčkem na stanici newyorského hasičského sboru nacházející se na Manhattanu. Ale v momentě, kdy Lucas dorazí za Bennym na stanici, naráží do jedné z věží Světového obchodního centra první letadlo. Nakladatelská anotace. Kráceno.