Papírové domky - Klečka, Jiří, 1983- (Tvář (Vyšehrad), 2022)
Napínavý mysteriózní román, v němž se mladá rodina nastěhuje do domu, který rázem změní jejich životy - zprvu by se zdálo, že k lepšímu. Jenomže podobně jako ve faustovském mýtu, za vše se platí, a čím více štěstí, tím vyšší cena. Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten dům, který ho již dlouho vábí, chce podávat herecké výkony, ze kterých běhá divákům mráz po zádech. A dům mu jde vstříc. Plní se mu každé jeho přání a vše jde jako na drátkách, dokud v blízkém okolí jejich nového domu nezačnou bez zjevných důvodů umírat zvířata. A to je jen začátek. Nakladatelská anotace.