O bagříku Honzíkovi - Jirků, Jan, 1977- (Albatros, 2022)
Elektrický minibagr Honzík je nespokojený s tím, jaký je. Touží vyniknout mezi ostatními bagry. Příběh z prostředí staveniště o tom, že každý má své místo a dovede něco jiného. Příběh o bagříku Honzíkovi a sporťáku Frantovi, dvou malinkých kamarádech, které mezi obrovskými bagry a náklaďáky na stavbě kdekdo přehlédl. Nikoho ani nenapadlo, že by zrovna tihle špuntové mohli někdy s něčím pořádným pomoct. Jenže občas přicházejí chvíle, kdy velké silné stroje dojedou na konec svých možností, a malí, hbití a rychlí kamarádi jim můžou zachránit život. Nakladatelská anotace.