Mapamátky - Čuříková, Ivana, 1997- (XYZ, 2022)
První kniha spolku Mapamátky, který se zabývá popularizací pražské architektury především na svých internetových stránkách. 70 unikátních staveb, 100 kilometrů procházek a nekonečno architektonických zážitků. Netradiční průvodce představuje město z jiné perspektivy. Kniha obsahuje tipy na výlet za architekturou i pozvánky na výstavu, koncert či do kina. Všech 70 staveb, mezi kterými najdete činžovní domy, vily, paláce, mosty i veřejné stavby, je uspořádano do 7 kapitol podle městských čtvrtí v rámci centra i jeho širším okolí. Ale nečekejte žádný zdlouhavý výklad. Mapamátky poskytují pohled na stavby z různých kontextů a díky krátkým textům i hravé grafice se poznávání hlavního města stává zábavnější než kdy dřív. Nakladatelská anotace. Kráceno.