Život v oblacích - Kováč, Jozef (Obyčejně neobyčejné životy, 2022)
Autobiografické vyprávění bývalého stewarda. Autor v této knize zúročil své mnohaleté pracovní zkušenosti z doby, kdy pracoval pro leteckou společnost. Vyprávění o tom, jak kluk ze slovenské vesnice vyrůstající v socialistickém Československu pronikl do světa, o kterém nic moc nevěděl, ale šíleně o něm snil. Svět za nepropustnými hranicemi byl tehdy pouze pro vyvolené. On ale překonal všechny překážky, setřel všechny hranice a začal létat do zemí, o kterých se lidem v tehdejším Československu možná tak zdálo. Nakladatelská anotace. Kráceno.