Vor utkaný z hvězd - Graff, Andrew J. (Knihy Dobrovský, 2022)
V ruce se vám ocitá pozoruhodná kniha – mnohovrstevnatý dobrodružný román pro dospělé, jehož hlavními hrdiny jsou dva dospívající chlapci, kteří věří, že spáchali zločin, a tak před rukou zákona prchají do divočiny, a dále skupinky dospělých, kteří se vydávají na výpravu za jejich záchranou.Střet s krásnou, ale nemilosrdnou přírodou přináší všem určitou formu vnitřní katarze, aby z nich posléze vykřesal jejich lepší já. Jako velmi citlivý pozorovatel lidské duše dává autor čtenáři nahlédnout pod povrch věcí a místy nenásilně pracuje i s prvky nadpřirozena. Protáhne ho lesem plným nečekaných nástrah i divokou řekou a nezapomíná přitom příběh okořenit svým laskavým humorem.