Sedm záhad Strážce duší : jak to bylo doopravdy - Vašíček, Arnošt, 1953- (Mystery Film, 2005)
Spisovatel a studentka s pomocí mlčenlivého "strážce duší" se v seriálových příbězích pokoušeli poodhalit roušku tajemství rozmanitých záhadných událostí. V této knize autor využívá bohatého informačního materiálu, který se do děje už nevešel: znovu a podrobněji půjdeme po stopách templářů, masky smrti, tajuplných potomků mimozemšťanů, alchymistů a různých jiných zázraků a běsů. Známý záhadolog se tak vrací k jednotlivým příběhům způsobem populárně-dokumentárním, s pomocí fotografického materiálu i krátkých úryvků ze scénářů.