Dům pod náměstím - Hejkalová, Markéta, 1960- (Host, 2022)
Román o domě, který pamatuje velké dějiny, a o lidech, kteří s nimi museli žít. Maloměsto v srdci Vysočiny a na hlavní ulici dům, který pamatuje tolik, že musí vyprávět, aby se nerozpadl. O konci 19. století, kdy v něm začala fungovat pletařská dílna, o odvážném mladém muži Josefu Vlkovském, o prudkém vzestupu živnosti a otevření velkoobchodu, o válce, znárodnění a konfiskaci majetku i o nových začátcích po roce 1991. Čas plyne a dům s obchodem "U Vlků" žije dál svými vzpomínkami a také nadějí, že se přece jen podaří smířit přítomnost s minulostí... Nakladatelská anotace.