Muž bez tváře - Jürgensen, Dennis, 1961- (Vendeta, 2022)
Úvodní kniha ze série detektivních románů, kde hlavní roli hraje dvojice vyšetřovatelů: mladá Dánka Lykke Teitová a Němec Rudi Lehmann z policie Flensburg. Jeden z žáků učitele Lasseho Espersena najde při exkurzi v přílivové zóně kus od břehu mrtvé tělo. Vzápětí však vše kolem zahalí mlha, ze které se vynoří postava bez tváře a na Lasseho zaútočí. Když se učitel probere z omráčení, je jeho žák pryč. Vyšetřování se ujímá mladá dánská vyšetřovatelka Lykke Teitová spolu se zkušeným německým policistou Rudi Lehmannem, neboť mrtvola ležela přímo na hranici. Mohou jen doufat, že se jim společně podaří vraždu objasnit a najít nezvěstného chlapce dříve, než bude pozdě. Mezitím však dojde k dalším dvěma vraždám a teprve pak začnou policisté konečně tušit, odkud vítr vane. Nakladatelská anotace. Kráceno.