Nový život - Fuchs, Katharina, 1963- (Red, 2022)
Částečně biografický román o autorčině matce a tetě se odehrává v 50. letech 20. století v poválečném rozděleném Berlíně. Obě ženy se chtěly emancipovat a být nezávislé, což v té době bylo velmi těžké. Dvě ženy - dva životní sny a nelehká 50. léta v rozděleném Berlíně. Katharina Fuchs velice autenticky, poutavě, s ohledem na detail, ale zároveň citlivě líčí skutečné příběhy dvou silných žen: své tety, která se stala jednou z prvních předsedkyní soudu v historii Německa, a své matky, módní návrhářky působící v Západním Berlíně. Na pozadí působivého příběhu popisuje zároveň nelehké osudy rodin rozpolcených válkou a následným rozdělením Německa. Nakladatelská anotace.