Pravá bluesová kočka - Fiala, Dominik, 1992- (Fobos, 2022)
Neobyčejná dívka a přízrak z minulosti v zemi, kde lidé přestali umírat... Hororový román českého autora. Ashley Carriganová je tulačka, cestuje od města k městu, živí se drobnými krádežemi a bloumá bez cíle po celé zemi. Nemůže se vrátit domů. Domov navždy ztratila v den, kdy se rozhodla pomstít smrt své nejlepší kamarádky. Teď se blíží ta nejdůležitější část jejího příběhu. A kolo osudu se roztočí v okamžiku, kdy v zapadlé špeluňce na americkém jihu vejde do dveří postarší bluesman. Bluesman, jehož jméno by klidně mohlo znít Smrt. Zdánlivě nesouvisející události do sebe zapadnou ve chvíli, kdy se ti dva dají do řeči a Ashley zjistí dvě věci - Smrt má velmi osobní důvod, proč na neurčito pozastavila svou činnost. A jistý muž, kterého děvče považovalo celé ty dlouhé roky za mrtvého tak docela mrtvý není... Nakladatelská anotace. Kráceno.